Величне свято

DSC_3310

P1010020

У Римнікському орденів М. Кутузова, Б. Хмельницького, Червоної Зірки полку внутрішніх військ МВС України, що несе службу по охороні громадського порядку у Львові, як і у всій державі, була урочисто відзначена 1025-та річниця хрещення Русі – України. У підготовці празнування прийняли участь члени Львівської громади Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства.
Особливістю  святкування в частині стало те , що у 2005 році в ці дні був закладений, освячений, а тепер вже розбудований храм і дзвіниця святого рівноапостольного великого князя Володимира, - тож для військовослужбовців і цивільних прихожан тут відбулось величне храмове свято.
Розпочалось воно з чину водосвяття. Адже в храмові свята вода освячена біля хреста має цілющу, як  духовно так і тілесно оздоровчу силу, як і Йорданська вода.
Після чого була звершена свята літургія, яку у співслужінні провели настоятель військового храму митрофорний протоієрей Михайло (Торконяк), митрофорний протоієрей Михайло (Садовський), - настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці, що знаходиться у Львові на Південному ринку, протоієрей Миколай   ( Гаврон ), священнодиякон  Олексій ( Торконяк ).
У зв’язку з празничною службою запристольний хрест, репіди та церковні хоругви тримали солдати на ім’я Володимири. На завершення літургії було проведено мировання військовослужбовців та всіх прихожан, чим цілюща сила єлею, освяченого на всеночній службі в честь празника святого Володимира, передалась на всіх вірних.
З нагоди 1025-тої річниці хрещення та храмового празника за дорученням правлячого архірея Високоприосвященійшого митрополита Макарія настоятелем військового храму митрофорним протоієреєм Михайлом (Торконяком) були вручені ювілейні нагороди. Ювілейним орденом Святого Рівноапостольного Великого Князя Володимира були нагородженні начальник Управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Юрій Аллеров, командир військової частини 4114 полковник Валерій Смолов, а також жертводавець Миколай. Саме на його пожертву були виготовлені та придбані три дзвони на імення святого Миколая, великомучениці Людмили і преподобної Марії Магдалини. Ювілейними медалями з цього ж приводу були нагородженні заступник командира частини з виховної роботи підполковник Сергій Ховайло, і жертводавиця Наталія, - її коштом придбані вікна, покрівля, та іконостас для військового храму. Благословенними грамотами нагородженні начальник штабу частини підполковник В’ячеслав Садовий та заступник командира частини з громадської безпеки підполковник Руслан Босий.
Свята літургія завершилася хресною ходою. Празнична ікона святого рівноапостольного великого князя Володимира, яку доручили нести автору цих рядків, як заступнику керівника Західного територіального представництва Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства,  Хресне знамено і церковні хоругви, священичиський клір, всі військовослужбовці та прихожани під урочистий передзвін тричі обійшли військовий храм та зупинились перед дзвіницею. Священики в присутності командування частини піднялись та освятили нові дзвони, які і надалі будуть благовісно сповіщати про свята у військовій частині.
На завершення можна з впевненістю зазначити, що престольний празник  як найкраще послугував духовному збагаченню та згуртуванню  військового колективу.
           P1010023                                
                                             Заступник  керівника Західного територіального
                                             представництва Всеукраїнського міжконфесійного 
                                             релігійного християнсько-військового братства
                                             підполковник запасу Юрій Ваврисюк,
                                             фото майорів Олега Тіхова та Володимира Ховерко