Дякуємо тобі за службу, солдат!

  DSCF6118  DSCF6157

    Дякуємо тобі за службу, солдат!
    Са
ме за таким гаслом, 3 жовтня у військовій частині А2166 Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил Збройних Сил України, відбулася урочиста церемонія вшанування найкращих військовослужбовців строкової служби , які вислужили встановлені строки і звільнилися у запас.
      За встановленою традицією до воїни-зв’язківців були запрошені ветерани частини , батьки і близькі військовослужбовців, військові капелани та учнівська молодь Пустомитівського району. Вшанування розпочалося переглядом відеофільму про життєдіяльність Збройних Сил,  досягнення та надбання військової частини. Після цього у присутності всього особового складу командир полку підполковник Володимир Мельник привітав колишніх строковиків з успішним завершенням військової служби подякував за сумлінне виконання громадянського обов’язку, а кращих нагородив грамотами.
       Від імені військовослужбовців, які відслужили встановлений термін виступили старший солдат Роман Малетич та Володимир Ферштей. Віни подякували офіцерам та командирам за ту працю, яку вони вклали у їхнє виховання і висловив сподівання, що військовий гарт здобутий  під час проходження служби в підрозділах стане у нагоді під час подальшого цивільного життя.
       Більше всіх, хто чекає повернення до рідної хати синів, так це мами. З материнською подякою до командирів та привітанням з початком демобілізації до солдат , звернулися присутні на урочистостях Ірина Зайцева та Ореста Малетич.  За гідне виховання синів, їх підготовку до служби у війську, підполковник Володимир Мельник вручив батькам листи-подяки.
      В цей день присутні ще почули і пастирське слово військового капелана Львівської Архієпархії УКГЦ отця Андрія Хомишина, і привітання та поради керівника Західного регіонального представництва Братства підполковника запасу Юрія Давидова, і слова подяки за сумлінну службу від офіцера-вихователя підрозділу майора Володимира Войтко.
      А святкового настрою додав виступ учасниць дівочого вокального ансамблю Солонківської загальноосвітньої школи, де керівником є викладач музики Інни Дума. Дівчатка  своїм чарівним, мелодійним співом не раз «завойовували» на цій сцені серця слухачів у погонах.

DSCF6186 DSCF6158
    Наприкінці вечора – вшанування,  кожному солдату, який  звільняється в  запас, було вручено диск DVD з фотографіями, відеофільмами про історію, традиції, повсякденні будні  військової частини. А в допомогу підвищення військово-патріотичного виховання, пропаганду військової служби за контрактом серед молоді,  командування передало в бібліотеку школи літературу на військову тематику, а також підшивки газет «Народна армія», «Крила України».
      Заключним акордом свята стало звучання в залі військового  маршу «Прощання слав’янки» та фотографування учасників на згадку.

DSCF6184
      Урочистий захід відбувся за сприянням  членів Західного представництва Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства.
                                      Павло Купецький, Голова Жовківської громади             
                                                                Львівського обласного відділення
                                      фото Юрія Давидова