Міжнародна конференція «Організація духовної опіки, служба військового священика (капелана) в умовах збройного конфлікту»

img_9830_0

28-29 жовтня Президент Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Лисенко Сергій Петрович прийняв участь у міжнародній конференції, де представники духовенства усіх конфесій України, а також країн НАТО разом з командуванням Національної гвардії обговорювали питання організації роботи капелана в умовах бойових дій.

Захід розпочався з обговорення алгоритму впровадження служби військового духовенства в Національній гвардії України. На сьогодні вже створена законодавча база для реалізації душпастирської роботи серед військовослужбовців НГУ.

Начальник служби військового духовенства Головного управління НГУ полковник Олександр Іздебський повідомив, що зараз Національна гвардія знаходиться на фінальному етапі впровадження капеланської служби, яка завершиться введенням посад військових священиків у військових частинах НГУ з 1 січня 2016 року.

Не оминули увагою і ускладнення, які існують на сьогодні при впровадженні інституту капеланства. Це, зокрема, відсутність соціальних гарантій для військового священика і невирішеність питання оплати їх праці.

Під час круглого столу в рамках заходу учасники конференції дискутували на тему ролі і з значення військового священика для військовослужбовців під час несення бойових завдань.

Заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар вручив учасникам заходу сертифікати та відзнаки.

Підбиваючи підсумки дводенної Міжнародної конференції, він сказав: «Найголовніше наше напрацювання – це розуміння того, що таке капеланство і яка його роль для Національної гвардії. Я закликаю усіх до подальшої праці щодо розгортання діяльності військових священиків у лавах Нацгвардії».

img_9656