75 років оборони Києва

111111  88888

19 вересня поточного року виповнилося 75 років від однієї з найтрагічніших та героїчних сторінок в історії міста Києва, да і всієї нашої України, захоплення гітлерівськими військами нашої столиці. Оборона Києва зірвала плани фашистської Німеччини, надала можливість вирішити  питання перебудови країни на військовий лад.
Разом з тим, німецько-фашистські варвари безжалісно та жорстоко кривавим слідом пройшли через долі  сотень тисяч киян. Більше  200 000 було знищено, а 100 000 осіб відправлено в Німеччину на примусові роботи. Трагедія Бабиного яру, яка відбулася за два дні вересня 1941 року, коли було розстріляно тридцять чотири тисячі євреїв, і на сьогодні є однією з найбільших трагедій в світі.
Сьогодні, коли відбуваються бойові дії на  Сході України, важливо пам’ятати тих, хто захищав свою Батьківщину у далекому 1941 році, хто залишився вірним своєму громадському обов’язку та військовій присязі,  хто став на захист свого рідного міста.
Це були воїни, які захищали Київський укріп район, а також мешканці міста, а саме народні ополченці. За часи війни в активній боротьбі з ворогом прийняли понад 200 000  киян.
 На сьогодні в Києві мешкає менше 200 захисників рідного міста та і вік їх вже за 90 років.
Саме тому, переймаючись важливістю та необхідністю дотримання у процесі розбудови нашої держави права наслідування молоддю кращих традицій та національних рис свого народу, що є невід’ємним фактором ідентифікації кожної нації, Президія Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства прийняла рішення щодо активної участі у заходах по вшануванню тих, хто захищав нашу столицю у 1941 році.
Організувавши плідну роботу з ветеранською організацією Солом’янського району міста Києва, яку очолює генерал-лейтенант Парафейніков Борис Дмитрович,  а також з ветеранською організацією Національної гвардії України, представники Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства  прийняли активну участь у підготовці на проведенні заходів щодо вшанування захисників Києва. Активну участь у цій роботі прийняли Президент Братства Лисенко Сергій Петрович, Віце-президент Братства Іванов Юрій Юрійович,  Голова Координаційної ради Братства генерал-полковник Пилипів Богдан Іванович.
15 вересня в Солом’янській районній державній адміністрації міста Києва відбулися урочисті заходи по вшануванню захисників Києва, які мешкають у Солом’янському районі.

999999
16 вересня на першій лінії оборони Києва, а саме на місті загибелі військовослужбовців, які захищали Київ и правонаступником яких сьогодні є військовослужбовці Національної гвардії України, були віддані військові почесті загиблим та відбулося вшанування тих, хто зі зброєю в руках боронив незалежність нашої країни.

11  1111
19 вересня, день захоплення Києва фашистами, біля меморіального знаку «Вічна пам’ять землякам, захисникам Вітчизни від вдячних нащадків» та Храму ікони Божої Матері «Взыскание погибших», саме на третій лінії оборони Києва відбувся мітинг - реквієм та молебень по загиблим захисникам міста та всім загиблим киянам.

9999  99999
Важливо зазначити, що участь у вищезазначених заходах прийняли школярі міста Києва та селища Калинівка.

888888
Заплановано 27 вересня проведення заходу з ветеранами та молоддю на другій лінії оборони Києва, а саме селі Жуляни.
Вічна пам’ять героям, які віддали своє життя, захищаючи свою країну, світле майбутнє   своїх нащадків.