Розпочата нова програма Братства

DSCF5751       01

Президія Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства інформує Вас, що згідно плану своєї діяльності на 2016-2021 роки, який затверджений на VI-й Національній конференції Братства, розпочата реалізація Всеукраїнської навчально-просвітницької програми «Солдат повернувся додому»,  яка спрямована на подолання посттравматичних стресів та соціальну адаптацію військовослужбовців, що повернулися із зони АТО. До реалізації цієї програми залучаються провідні українські та іноземні фахівці, а саме, психологи, психіатри, соціальні працівники та інші фахівці, які приймають безпосередню участь в процесі реабілітації та соціальної адаптації вищезазначеної категорії до життєдіяльності за мирних умов.
    У вересні поточного року в одній з військових частин Збройних Сил України на Львівщині   відбувся семінар -тренінг з військовослужбовцями - учасниками антитерористичної операції на Сході України та членами їх сімей, організатором якого виступило Західне регіональне представництво Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства під керівництвом підполковника запасу Давидова Юрія Сергійовича.
 Мета заходу – роз’яснення шляхів та надання практичних порад щодо подолання  наслідків психотравмуючих факторів, навчання практичним вправам саморегуляції психоемоційного стану, елементарним правилам особистої поведінки в сім’ї військовослужбовця після перебування і повернення  його із зони бойових дій. Також, видані загальні рекомендації щодо подальшої соціалізації учасника АТО, ролі сім’ї та рідних в цей час.

02
Такі тренінги найближчим часом пройдуть в інших містах України.