День визволення України

031  422

28 жовтня -День визволення України від фашистських загарбників.
Представники Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства прийняли участь у заходах, які були організовані Солом’янською адміністрацією міста Києва спільно з ветеранською організацією району з нагоди цієї визначної історичної події в житті нашого народу. Сьогодні, ще живі ти, хто зі зброєю в руках визволяв світ від фашістської чуми. Однак, їх залишилось небагато, да і вік та стан здоров’я дозволили не всім прийняти участь у цих заходах. Сьогодні, коли відбуваються бойові дії на Сході України, коли нависла загроза незалежності України, потрібно пам’ятати, у нас є з кого брати приклад, у нас є славна бойова традиція старшого покоління - знищувати загарбників, які прийшли на нашу землю, надійно боронити свою країну та свій народ.
Слава захисникам Батьківщини!  Слава Україні!

1749
Історична довідка.
День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28-го жовтня. Це був кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська - з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція - з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 - го року, Львівсько-Сандомирська - з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року.
До кінця війни залишалося ще пів року.
День визволення України від фашистських загарбників був вписаний тоді до національного календаря сучасної України. Це відобразилося в Указі Президента незалежної України № 836 від 20-го жовтня 2009-го року.
З Днем визволення України!