Візит до Канади

На запрошення Військово-християнського товариства Канади (MCF Canada) президент Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Лисенко Сергій Петрович зустрівся в м. Оттава з генеральним капеланом збройних сил Канади генерал-майором Гаєм Чипделайном.

4466

В ході зустрічі, в якій також брав участь голова Військово-християнського товариства Канади полковник у відставці Джеррі Поттер, були обговорені поточні питання процесу становлення військово-капеланської служби у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Учасники зустрічі обговорили також можливі шляхи участі міжконфесійних релігійних та громадських організацій обох країн у роботі з психологічної реабілітації та соціальної адаптації ветеранів антитерористичної операції на сході України.

4466-1

Лисенко С.П. також виступив з презентацією перед членами молитовної християнської групи при Парламенті Канади та перед парафіянами церкви Успіння Пресвятої Богородиці в м. Оттава Української православної церкви Канади (знаходиться у канонічній єдності з Вселенським Патріархатом), а також відвідав Реабілітаційний центр для колишніх військовослужбовців, які отримали бойові психологічні та моральні травми під час проходження служби.