Виховуємо патріотів

54728673_2718764224806797_7519655323389394944_o

22 березня 2019 року на Львівщині, за участю керівництва Західного регіонального представництва Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства відбувся «День відкритих дверей» для учнівської молоді. Цього разу до військових приїхало більше сотні старшокласників чотирьох навчальних закладів Пустомитівського та Городоцького районів. Запланований військово-патріотичних захід - це результат виконання спільного плану дій військових частин, Братства з органами влади Пустомитівського району щодо національно-патріотичного виховання на 2019 рік. 
Гостей зустрів ТВО заступника командира військової частини А2166 з морально-психологічного забезпечення, який і розпочав екскурсію по містечку. Учні із зацікавленістю слухали розповідь та переглядали презентацію фільму про загиблих Героїв України, льотчиків Повітряних сил Збройних Сил України. Про свої тяжкі місяці перебування в зоні АТО присутнім розповів військовослужбовець військової служби за контрактом Олег Фасоля. Учасник антитерористичної операції поділився своїми спогадами про перебування в зоні бойових дій, не прості і подекуди трагічні моменти, розповів, якою ціною захищається незалежність, територіальна цілісність держави. А далі офіцери та солдати знайомили учнів з тактико-технічними характеристиками автомата Калашникова та пістолета Макарова. Кожний з присутніх мав можливість провести неповну розборку та зборку зразків озброєння. 
Після відвідування підрозділу воїнів-зв’язківців естафету прийняли воїни радіотехнічної частини. Представники цієї військової частини запросила хлопців та дівчат на терени свого підрозділу. А далі, як і в попередні рази, чекало гостей справжнє дійство. Особовий склад продемонстрував дії антитерористичної групи, надання першої медичної допомоги пораненому побратиму, дії пожежного розрахунку по ліквідації пожежі на об’єкті , озброєння та засоби індивідуального захисту військовослужбовця. Залюбки гості робили селфі зі зброєю, приміряли військову та спеціальну форму одягу.
Наприкінці зустрічі учнівська молодь подякувала військовослужбовцям дружніми гучними оплесками та всі разом сфотографувалися на згадку.


Юрій Давидов, підполковник запасу,
керівник Західного регіонального представництва Братства 
Фото автора